Fool On The Hill – The Beatles (1967)

 

fool-on-the-hill

 

“The Fool on the Hill” is a song by the Beatles. It was written and sung by Paul McCartney (credited to Lennon–McCartney) and recorded in 1967. It was included on the Magical Mystery Tour EP and album, and presented in the Magical Mystery Tour film, with a promotional sequence shot near Nice, in France from 30–31 October 1967. The song achieved perhaps its most widespread popular audience as a top ten hit single by Sérgio Mendes & Brasil ’66 in 1968.

The song’s lyrics describe the titular “fool”, a solitary figure who is not understood by others, but is actually wise. McCartney said the song relates to someone like Maharishi Mahesh Yogi:

 

‘Fool on the Hill’ was mine and I think I was writing about someone like Maharishi. His detractors called him a fool. Because of his giggle he wasn’t taken too seriously … I was sitting at the piano at my father’s house in Liverpool hitting a D 6th chord, and I made up ‘Fool on the Hill.’

 

Alistair Taylor, in the book Yesterday, reports a mysterious incident involving a man who inexplicably appeared near him and McCartney during a walk on Primrose Hill and then disappeared again, soon after McCartney and Taylor had conversed about the existence of God; this allegedly prompted the writing of the song.

 

McCartney played the song for John Lennon during a writing session for “With a Little Help from My Friends”, and Lennon told him to write it down. McCartney did not; he was sure he would not forget it. In his 1980 interview with Playboy, Lennon said, “Now that’s Paul. Another good lyric. Shows he’s capable of writing complete songs.”

 

 

 

 

 

Het einde van mei nadert alweer, juni ligt al op de loer, het jaar 2016 is al bijna weer op de helft. De voetbalcompetities zijn bijna of helemaal afgelopen op een paar finales na. De voetballiefhebbers maken zich op voor het naderende Europees Kampioenschap.

De wielerliefhebbers worden al zenuwachtig voor de naderende Tour de France en hopen dat Steven Kruiswijk zijn roze trui in de Giro weet te behouden de komende week om zo eindelijk weer eens te kunnen juichen om een Nederlandse winnaar in een grote wielerronde.

Een andere groep is nog niet uitgepraat over de geweldige prestatie van Max Verstappen in zijn bolide op het circuit van Barcelona.

Ik maak het mee, maar eerlijk gezegd gaat het allemaal eenbaatje langs me heen. Net als het overige nieuws eigenlijk. Ik wordt er niet warm of koud van als ik hoor dat Sylvana Simons de politiek in gaat, zelfs niet als ze dat wil doen bij een partij als DENK. Als zij denkt dat ze dat ze dat moet doen, ben ik de laatste die haar zal tegenhouden. Mensen als Sylvana Simons neem ik al heel lang niet meer serieus…….

De reden dat het allemaal een beetje langs me heen gaat en ik het bewust allemaal langs me heen laat gaan is simpel. Het is gewoon een beetje te druk in het gezin op het moment. Er gebeurt gewoon veel en ik merk dat met het klimmen der jaren, ik soms op de rem moet trappen om het een beetje bij te houden. Daar komt bij dat er ook nog zoiets is als werk en ook dat vergt de nodige inspanning, zowel geestelijk als fysiek. Kortom, soms is het nodig om me voor wat dingen af te sluiten om te voorkomen dat de boel helemaal op slot raakt.

Gelukkig heb ik dat inzicht gekregen en trap ik ook bijtijds op die rem. Neem ik de tijd die ik denk nodig te hebben, want aan een Fool On The Hill heeft niemand iets………

Dit bericht werd geplaatst in 60's, Beatles en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s