Over You – Roxy Music (1980)

 

roxy-music-over-you-1980-7

 

 

Over You is a hit single by the English rock band Roxy Music. The release date of the single, in early May of 1980, preceded the release date of their album Flesh and Blood in mid May of 1980. The single reached #5 on the UK Singles Chart, as next single “Oh Yeah” would do. Phil Manzanera recalls: “”In 1979, I had just built my first recording studio and I rang up Bryan and asked if he’d like to check it out. We decided to have a jam together, Bryan on bass and me on guitar with a rhythm box. Within five minutes we had written this track and it reached number three in the charts.””
In most European countries, the B-side release on the single was a re-recording of the title track of their 1979 LP Manifesto. The new version was a new arrangement with a shorter intro, and the lyrics were broken up into several verses, while the original was continuous. This new version was re-released on the The Thrill of It All boxset as Manifesto (Remake).

 

 

Vanmorgen kwam ik in een blog een nummer tegen van Roxy Music. De mooie cover van het John Lennon nummer “Jealous Guy”. Normaal gesproken vind ik de cover minder dan het origineel, maar in dit geval heeft deze uitvoering net dat beetje meer. Zegt denk ik iets over de kwaliteit van de Roxy Music’s en dan met name over Brian Ferry.

Ze hebben meerdere lekkere platen gemaakt. Ik mag graag naar ze luisteren, die stem van Brian Ferry heeft iets bijzonders, nog steeds. Zo ben ik fan van hun lp Avalon uit 1982 en Flesh and Blood uit 1980. Op die laatste schijf staat het nummer “Over You”, één van mijn favorieten.

In die jaren, eind 70, begin 80, gebeurde het wel eens dat de verliefdheid toesloeg en niet altijd was dat wederzijds. Ook als dat wel zo was, was dat niet eeuwigdurend en na verloop van een tijdje was het over. Dan was het afscheid daar. Soms, eigenlijk meestal ging dat vrij harmonieus, was je er beiden wel klaar mee, maar het kwam wel eens voor dat de één of de ander er nog niet aan toe was. Het verwerken van zo’n tegenslag nam dan soms behoorlijk wat tijd in beslag.

Het is ook een heel dankbaar onderwerp voor heel wat songs, er zijn er nogal wat gemaakt over dit onderwerp. Te veel om op te noemen vrees ik, en er zitten best juweeltjes tussen.

Ik spreek in mijn geval over de jaren zeventig/tachtig, dat waren wat dit betreft voor mij de heftigste jaren, maar het is eigenlijk van alle tijden, want ik mag het nu, zei het van enige afstand, een beetje meebeleven met mijn kinderen en hun relaties/vriendschappen. Ik als ervaringsdeskundige weet inmiddels dat het allemaal op zijn pootjes terecht komt, op den duur, echter ik hou die wijsheid wijselijk voor me op momenten dat er zich weer een liefdescrisis aandient. Ik beperk me meestal tot luisteren………

Dit bericht werd geplaatst in 80's en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s