No Son Of Mine – Genesis (1991)

 

 

genesis-no-son-of-mine-1991-5

 

 

 

 

“No Son of Mine” is the first single by the British rock group Genesis from their 1991 album We Can’t Dance, which reached No. 6 in the UK and No. 12 in the U.S., and was a top ten hit in most of continental Europe.

The song’s lyrics tell the story of a boy who runs away from his abusive home, and—after some reconsideration—attempts to return, only to be rebuked by his father. In interviews, Phil Collins has said that the lyrics are deliberately vague as to whether the narrator or his mother is the victim of the abuse.

The video for this song is particularly melancholic, illustrating the scene in sepia tone. The video depicts what is discussed in the song, a conversation between a son and his father. During the last chorus snow flakes begin appearing flying around the house; eventually, at the end, the scene pulls out to reveal the entire confrontation scenes take place in a snow globe that the son is holding.

The song has a distinctive sound heard during the intro and before the second verse. Referred to by the band as “elephantus,” the sound was created by Tony Banks recording Mike Rutherford’s guitar with a sampler and then playing three notes on the bottom register of the keyboard, greatly lowering the pitch. The working title of “No Son of Mine” was “Elephantus”. The sound is also featured in the opening of the “I Can’t Dance” single B-side “On the Shoreline”. A similar sound is heard in former Genesis member Peter Gabriel’s song “I Grieve”, which was released a decade after this single.

 

 

They say time is a healer
And now my wounds are not the same
I rang the bell with my heart in my mouth
I had to hear what he’d say
He sat me down to talk to me
He looked me straight in the eyes
He said:
“You’re no son, you’re no son of mine
You’re no son, you’re no son of mine
You walked out, you left us behind
And you’re no son, you’re no son of mine”
Oh his words how they hurt me
I’ll never forget it
And as the time, it went by
I lived to regret it
You’re no son, you’re no son of mine
But where should I go
Please tell me what should I do
You’re no son, you’re no son of mine
But I came here for help
Oh I was looking for you

 

 

De eerste week van 2017 zit er al weer op, de feestdagen achter de rug en ook de eerste verjaardag is al weer gevierd. De komende week tijd om rustig aan te doen. Lekker veel wandelen, als het weer het tenminste toe laat, het niet al te glad gaat worden, want er komt winters weer aan volgens de weerkundigen. Het plan is er in ieder geval.

Gelukkig start 2017 een stuk beter dan het afgelopen jaar. Eind 2015 is mijn zus overleden en ontstond er een meningsverschil met mijn vader en de dochter en zoon van mijn zus. Dat heeft nogal voor de nodige problemen gezorgd in het afgelopen jaar.

Achteraf gezien heb ik eigenlijk, ook als kind al niet het gevoel gehad dat de man die zich mijn vader mag noemen veel gevoel had voor mij en mijn broer en eigenlijk ook niet voor de rest van het gezin, inclusief zijn vrouw. Niet echt een fijn gevoel, maar nog erger zeer doet het als zo’n man ook geen donder op heeft met zijn kleinkinderen, mijn kinderen.

Om mezelf en vooral mijn gezin in bescherming te nemen, na de nodige bedreigingen door mijn neef en nicht onze kant op en na door mijn “vader” te zijn uitgemaakt voor van alles en nog wat heb ik besloten om het kontakt te beëindigen. Iets wat ik achteraf al veel eerder had moeten doen. Ik begrijp eigenlijk nog steeds niet waarom ik tegen beter weten in toch steeds ben blijven hopen op iets wat er niet is en dan nog is de beslissing eigenlijk genomen door één van mijn zoons die de telefoon uit mijn handen nam en mijn vader wegdrukte na weer een aantal beledigingen van zijn kant.

Mijn zoons en dochter hebben toen mijn ogen echt geopend en gezegd doe jezelf dit niet aan. Wij hebben het al die jaren gedaan zonder opa en oma en hebben er ook in de toekomst geen behoefte meer aan. Dit te moeten horen doet een vader pijn, want iedere ouder gunt zijn kinderen leuke opa’s  en oma’s. Mijn kinderen hebben die niet gehad en dat vind ik verdrietig. Dat doet mij veel meer verdriet dan het feit dat ik de liefde van een vader heb moeten missen.

Gelukkig is 2016 voorbij en is 2017 een nieuw jaar met nieuwe kansen. Ik heb me voorgenomen om nog meer van mijn gezin te gaan genieten en zo veel mogelijk negatieve invloeden uit te bannen……..

Dit bericht werd geplaatst in 90's en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op No Son Of Mine – Genesis (1991)

 1. AnneMarie zegt:

  Soms hebben ouders een beetje hulp van hun kinderen nodig. Gelukkig heb je het toegelaten die hulp.

  Geliked door 1 persoon

 2. bentenge zegt:

  Opa’s en oma’s zijn goed als ze goed zijn, maar zinloos als ze niet goed zijn. Het belangrijkste voor kinderen : goede en liefhebbende ouder(s).
  Genesis “we can’t dance” bevat ook Jesus he knows me. Vind ik een topsong.

  Geliked door 1 persoon

 3. Pingback: Playlist Januari 2017 | jabuinwords

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s