Land Of Confusion – Genesis (1986)

genesis

“Land of Confusion” is a song by the English rock band Genesis from their 1986 album Invisible Touch. The song was the third track on the album and was the third track released as a single, reaching No. 4 in the U.S. and No. 14 in the UK in late 1986. It also reached No. 8 in the Netherlands. The music was written by the band, while the lyrics were written by guitarist Mike Rutherford. The song’s video featured puppets from the 1980s UK sketch show Spitting Image.

The song is widely remembered for its music video, which had heavy airplay on MTV. The video features caricature puppets by the British television show Spitting Image. After Phil Collins saw a caricatured version of himself on the show, he commissioned the show’s creators, Peter Fluck and Roger Law, to create puppets of the entire band, as well as all the characters in the video.

 

 

 

 

Vanmiddag ging ik naar de plaatselijke bieb om een paar gelezen boeken in te leveren. Het lag in de bedoeling om er drie in te leveren en er nog eentje thuis te houden, daar was ik net in begonnen en wil ik nog uitlezen. Eerst even boodschappen gedaan en bij thuiskomst de “biebtas” gepakt om de boeken te ruilen.

Dat is blijkbaar een routineklus want het gebeurde snel, achteraf gezien dus te snel. Ik heb namelijk het boek wat ik nog wilde lezen ingeleverd en een al uitgelezen boek thuis gehouden. Dat merkte ik overigens pas bij thuiskomst. Een hoogst vervelende constatering!

Een aankondiging van intredend verval????

Het zweet breekt me uit……

Nu is het wel zo dat ik inderdaad een heel klein beetje in de war ben.

Eerst al door het boek van Thijs Zonneveld en Thomas Dekker met die ontboezemingen over de do’s en don’ts in de wielersport. Daarna heb ik een boek van Tomas Ros gelezen over de moord op Theo van Gogh. In dat boek was ook nogal sprake van de nodige complicaties, zowel op relationeel vlak alswel het koelbloedig afslachten van mensen die over te veel voor anderen schadelijke informatie beschikten. Daar komt dan nog bij dat ik onlangs een advertentie heb gelezen van onze minister president de heer Rutte waarin hij oproept om normaal te gaan doen.

screen-shot-01-31-17-at-06-25-pmNormaal….. wat is normaal vraag ik me dan af en vraag ik me nog steeds af, zeker na het lezen van die twee boeken en een column in het AD van de immens polulaire Halina Reyn. Zij gaf daarin haar mening over die advertentie van onze minister president. Als ik Halina Reyn wel eens op t.v. zie en hoor bij o.a. “De Wereld Draait Door” vind ik haar op zijn zachtst gezegd ietwat warrig, maar in deze column van haar vind ik dat ze boven zichzelf uitstijgt want daar snap ik helemaal niks van, al kan het heel goed zijn dat dat helemaal aan mij ligt.

Nu vrees ik dat ik door dit alles behoorlijk van slag ben, met tot gevolg zo’n voorval als boven, in de bieb.

Gelukkig nog vrij onschuldig, maar om erger te voorkomen denk ik dat ik het maar een poosje wat rustiger aan ga doen en me zeker niet meer ga wagen aan columns van Halina Reyn. Ik had ook beter moeten weten en naar mijn intuïtie moeten luisteren, die is vrijwel altijd juist. Voortaan dus niet meer doen al kijkt ze nog zo verleidelijk en kwasi onschuldig. Stom dat ik er deze keer toch ingetrapt ben, maar ach zelfs Matthijs van Nieuwkerk ziet iets in haar, want je maakt mij niet wijs dat hij Halina Reyn steeds weer uitnodigt om haar intelligente bijdrage aan zijn programma.

Dit bericht werd geplaatst in 80's, boeken, media, politiek en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Land Of Confusion – Genesis (1986)

  1. om gek van te worden 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s