I’m A Train – Albert Hammond (1974)

 

 

albert-hammond

 

 

“I’m a Train” is a song written by Albert Hammond and Mike Hazlewood and performed by Hammond. The song was first recorded in French in 1967 by Les Troubadours as “La Chaine”. The first English version was recorded in 1968 by a UK group called Colors of Love, which included singer Elaine Paige. Hammond’s own version, released in 1974, was the first one to chart. The song reached #15 on the Adult Contemporary chart and #31 on the Billboard Hot 100 in 1974. The song appeared on his 1974 album, Albert Hammond. The song was produced by Hammond and Roy Halee.

 

 

 

 

 

Echt een lekker nummer dit I’m A Train van Albert Hammond. In de jaren zeventig had hij een paar grote hits. IK denk dan aan nummers als Air Disaster, It Never Rains In Southern California en The Free Electric Band, maar veel heb ik eigenlijk niet meer van hem gehoord na die periode.

Van treinen en de Nederlandse Spoorwegen wel en ik moet zeggen echt positief was het zelden.

Vaak waren er problemen met het spoor, of hadden de treinen vierkante wielen, lag er te veel blad of waren er andere belemmeringen om op tijd te rijden. Het valt volgens mij niet mee om de boel daar in het goede spoor te houden……

Je zal het als manager bij de N.S. beslist niet makkelijk hebben 😉

Eerlijk gezegd kun je beter vertrekken bij die N.S., dan krijg je nog een aardige bonus (ontslagvergoeding noemen ze dat met een mooi woord bij de NS) mee.

screen-shot-03-01-17-at-08-14-am

Uiteraard zijn de politieke partijen weer geschokt, boos, nee woedend zelfs. Dat het niet voor de eerste keer is  dat zoiets gebeurt….. ach een kniesoor die daar iets van vind.Zij reageren nogal eens geschokt, maar slapen vervolgens rustig verder.

Men roept weer wat, spreekt zijn afkeur uit, legt het volk uit met wat mooi klinkende zinnen dat ze er deze keer niets aan kunnen doen, maar er veranderd weinig of niets. De elite knijpt weer een oogje toe. Ze moeten niet hun eigen glazen in gaan gooien tenslotte…..

screen-shot-03-01-17-at-08-20-amIk weet wel dat ik nog niet zo lang geleden een besluit in onze organisatie voorbij zag komen waarin stond dat voor ambtenaren aan de ontslagvergoeding een maximum verbonden was. Dat maximum lag beduidend lager dan de bedragen die nu bij de NS genoemd worden. Die haalden de 5 cijfers niet!

Het kan dus wel aan banden gelegd worden, die ontslagvergoedingen en al die vertrek- of prestatiebonussen echter in bepaalde kringen gelden andere regeltjes en is de gunfactor heel belangrijk.

Minister Dijsselbloem en zijn collega’s kunnen het ongetwijfeld weer prima uitleggen.

Toen ik als klein mannetje met treintjes speelde had ik nog geen vermoeden van wat er zich in de wereld op hoog niveau afspeelde, maar nu weet ik wel dat wij (het gewone klootjesvolk) eigenlijk niet sporen dat wij dit allemaal maar pikken en staks gewoon weer onze stem uitbrengen op dat zootje zakkenvullers en bedriegers……..

Dit bericht werd geplaatst in 70's, media, politiek en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op I’m A Train – Albert Hammond (1974)

 1. ms zegt:

  Neen, dat doen we niet! Ik weet niet hoe het er in Nederland aan toegaat maar in België kan de winnaar verliezen als de verliezers een coalitie vormen en zo winnaar worden.

  En dan blijft iedereen maar zeggen dat we er zelf voor kiezen. Bah! (Ik ben apolitiek voor als dat niet duidelijk mocht zijn).

  😉

  Wat de Nederlandse treinen betreft, troost je, bij ons is het net zo. Eigenlijk is het net hetzelfde, maar dan anders. Perfectie zal niet bestaan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s