Elected – Alice Cooper (1972)

 

 

elected

 

 

“Elected” is a 1972 song by rock band Alice Cooper, the first Hot 100 hit on their 6th studio album Billion Dollar Babies. The single reached #26 during election week on the US charts, #4 on the UK charts and #3 in Austria. It inspired one of the first MTV-style story-line promo videos ever made for a song.

The song was a radical re-write of their 1969 song “Reflected” from the album Pretties for You.

 

 

Alice Cooper is het alter ego van Vincent Furnier. De naam Alice Cooper was aanvankelijk ook denaam van Furniers band. Furnier begon in 1974 na het uiteenvallen van de band aan een succesvolle solocarrière.
Vincent Furnier, van Franse afkomst (geboren in Allen Park (Detroit), maar in Arizona opgegroeid) en zwaar beïnvloed door The Yardbirds en The Beatles, vormde een aantal bands in de jaren zestig, waarvan Earwigs de eerste was en daarna The Spiders (met een plaatselijke hit Don’t Blow Your Mind) en vervolgens Nazz. Furnier, die vernam dat Todd Rundgren ook met een band onder de naam Nazz werkte, wijzigde de naam van de band in Alice Cooper.
De band bestond uit de gitaristen Michael Bruce en Glen Buxton, bassist Dennis Dunaway en drummer Neal Smith. Na in 1968 verhuisd te zijn naar Californië, werd de band ontdekt door manager Shep Gordon, die een auditie regelde bij Frank Zappa. De band tekende een contract met het label van Zappa, Straight Records en bracht twee albums uit: Pretties For You (1969) en Easy Action (1969, uitgebracht in 1970). Deze twee platen werden in 1973 opnieuw uitgebracht onder de titel Schooldays. Pretties For you straalde inderdaad nog de sfeer van een schoolbandje uit, maar met de gitaarpartijen van Bruce en de duistere en humoristische onzingedichten van Cooper ontwikkelde de band zich snel. Easy Action werd ondanks problemen met producer David Briggs als een meesterwerk ontvangen. Niettemin bleef commercieel succes uit. De band vertrok daarop naar Detroit. Bob Ezrin werd de nieuwe producer en via Love it to death (1971) had de band met het album Killer (1971) – inmiddels een klassieker – zijn definitieve vorm gevonden. Met grote hits als I’m eighteen, School’s out en Elected was de naam Alice Cooper binnen enkele jaren gevestigd.
Met het succesvolle album Billion Dollar Babies (1973) – nummer 1 in zowel Amerika als Engeland – werd Alice Cooper zelfs even de grootste rockband ter wereld.

 

 

Ik weet nog wel dat deze band/man behoorlijk wat indruk maakte op mij destijds. Ik was een manneke van veertien toen dit nummer verscheen en was toen nogal eens onder de indruk van de dingen en mensen om me heen. Dat is in de loop der tijd een stuk minder geworden. Tegenwoordig ben ik niet zo snel meer van iets of iemand onder de indruk.

Over kiezen gesproken. Over 5 dagen mogen wij en mag ik dus ook mijn stem weer uitbrengen. Eerlijk gezegd ben ik nog van niemand, van geen enkele partij onder de indruk. Al niet van wat ze gepresteerd hebben de afgelopen jaren en ook al niet van de pannen die ze nu presenteren, al ze überhaupt al plannen hebben…….

Deze week kwam er een kandidatenlijst in de bus en daar staan maar liefst 26 partijen op. Keus zat dus.

We leven blijkbaar in een land waar we het niet snel eens zijn met elkaar als er al 26 partijen nodig zijn. Ik ken niet alle partijprogramma’s uit mijn hoofd, maar het lijkt me nog een hele klus om daar een goede regering mee te vormen.

Eerlijk gezegd vraag ik mezelf af of het wel nut heeft om op iemand te stemmen, want er zal toch een coalitie gevormd moeten worden denk ik zo en dan moet er hoe dan ook iets ingeleverd worden van de standpunten. Samenwerken bestaat nu eenmaal uit geven en nemen.

Spannende tijd wel voor de heren en dames politici, maar voorlopig heeft er nog niet eentje mij kunnen overtuigen en heb ik zo de indruk dat het allemaal weer bij het oude zal blijven en vrees ik dat we weer een poosje naar de pijpen van de zogenaamd democraten van Pechtold en zijn D’66 vriendjes en vriendinnetjes zullen moeten dansen.

 

 

Dit bericht werd geplaatst in 70's, Geen categorie en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s