Zwart Wit – Frank Boeijen (1983)

 

 

zwart wit

 

 

 

Zwart wit is een nummer van de Nederlandse band Frank Boeijen Groep. Het werd geschreven door Frank Boeijen en verscheen voor het eerst op het album Kontakt. Het nummer werd voorafgaand aan het album als single uitgebracht en haalde het jaar daarop de vierde positie in de Nederlandse Top 40. Boeijen schreef het nummer naar aanleiding van de moord op Kerwin Duinmeijer, waaraan vaak een racistisch motief is toegeschreven.

In 2008 zong Frank Boeijen het nummer in het Arabisch op de Dam in Amsterdam in het kader van de Internationale VN-dag tegen racisme. Dat deed hij samen met een Tunesische zangeres en een Marokkaanse band.

Het lied wordt jaarlijks opgevoerd in de musical The Passion.

 

 

 

 

Afgelopen weekend was het best rumoerig in Rotterdam. Niet alleen omdat men daar zenuwachtig is omdat Feyenoord maar blijft winnen en eindelijk weer eens op een landstitel af lijkt te gaan.

Screen Shot 03-13-17 at 01.05 PMNee dit keer was de komst van een Turkse minister, de minister van Familiezaken, er de oorzaak van. Behoorlijk wat Erdogan-aanhangers vonden het nodig te demonstreren toen die minister de toegang tot het Turkse consulaat werd ontzegd. Vooraf was door onze regering al diverse malen duidelijk gemaakt dat het niet werd toegestaan dat Turkse ministers hier campagne zouden gaan voeren voor een te houden referendum in Turkije. Deze minister lapte dit aan haar laars en wilde toch campagne voeren in Rotterdam en zo ontstond deze diplomatieke rel, die dus escaleerde in Rotterdam.

De minister werd na uren onderhandelen tenslotte uit haar auto gehaal en door de Rotterdamse politie naar Duitsland geëscorteerd. In Rotterdam een laaiende groep Turkse demonstraten achterlatend. Het bleef nog lang onrustig in Rotterdam.

De regering van Turkije is volgens mij duidelijk bezig met provocatie en dat lukt ze aardig. De Turken die hier in Nederland leven en werken doen dat in vrijheid. Iets wat veel Turken die in Turkije leven niet kunnen zeggen. Die worden volgens mij nogal beperkt in wat zij mogen en kunnen zeggen.

Het verbaast mij dan ook best wel dat die demonstranten hun voorkeur uiten voor een regeringsleider die nogal een loopje neemt met de vrijheid van meningsuiting. Aan de andere kant is dat vrij makkelijk in een land waar de vrijheid bestaat om voor je mening uit te komen. Ik vind dat dat ook zo moet blijven, maar er zijn wel grenzen en als we die met zijn allen afspreken, moeten we ons daar ook aan houden, maar misschien zie ik het wel een beetje te zwart-wit.

Echter als al die Turkse demonstranten zich werkelijk zo druk maken over de vrijheid van meningsuiting lijkt mij dat er voor die mensen in Turkijë zelf nog een wereld te winnen is.

 

 

Dit bericht werd geplaatst in 80's, politiek en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Zwart Wit – Frank Boeijen (1983)

  1. Pingback: Playlist Maart 2017 | jabuinwords

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s