Same Old Scene – Roxy Music (1980)

 

roxy music

 

 

 

“Same Old Scene” is a 1980 song recorded by English rock band Roxy Music and written by lead singer Bryan Ferry. The song was taken from the group’s number one album Flesh and Blood, and was released as a single in late 1980. It peaked at #12 on the UK Singles Charts and #35 in Australia.

It contains a drum machine rhythm backing and intricate bass guitar work that would become ubiquitous in many Roxy Music songs that followed. “Same Old Scene” plays during both the opening and end credits of the 1980 film Times Square and is included on the film soundtrack album. It also plays over the end scene and closing credits of the 2008 pilot episode for the television series Ashes to Ashes.

Most of the single editions had a non-LP track on the B-side, “Lover”, notable for being one of the few Roxy Music B-sides with lyrics. “Lover” was also featured on the Miami Vice II soundtrack album in 1986, the B Side of Bryan Ferry’s “The Price of Love” single in 1989, and was later included in the 1995 Roxy Music boxed set The Thrill of It All.

 

 

 

Screen Shot 03-16-17 at 06.39 AMDonderdag de 16e maart, de dag na de verkiezingen. De uitslag is zo goed als bekend. De wonden worden hier en daar gelikt, de champagne bij de feestvierders heeft gevloeid. De harde taal van de laatste weken is overboord gezet, nu wordt het tijd om jezelf in het kabinet te slijmen. Politici blijven nu eenmaal politici of je nu links of rechts bent. Je wilt maar één ding, in de spotlight en dat lukt vaak het best als je in de regering zit.

Wel als je de nu nog voorlopige uitslag bekijkt, is er best een flinke verschuiving. De VVD is zeker weten de grootste, ondanks dat ze toch een fors aantal zetels kwijt raken. Het zal Mark Rutte niet minder blij maken. Achter die partij is het een nek-aan-nek race tussen de PVV, het CDA en D66. De partij van lijsttrekker Geert Wilders blijft op basis van de huidige cijfers de concurrentie nipt voor en behaalt 20 zetels, 5 meer dan bij de vorige verkiezingen. Ook CDA (+6, ‘een grote overwinning’) en D66 (+7, ‘een historische overwinning’) stijgen flink ten opzichte van 2012.

GroenLinks is de partij die de grootste progressie lijkt te boeken: van 4 naar 14 zetels. Terwijl de SP blijft steken op 14, zelfs 1 zetel minder dus en dat terwijl de PvdA bijna 30 zetels kwijt raakt. Die zijn dus niet naar de SP gegaan en dat is teleurstellend voor de socialisten. De grote arrogantie binnen de PvdA met hun leider Asscher is genadeloos afgestraft, maar ik betwijfel of er lessen uit getrokken worden. Ascher lijkt mij daar de man niet naar, die gelooft nogal in eigen denken.

Als je die uitslag bekijkt, hoef je geen HBO opleiding te hebben gevolgd om te snappen dat de VVD, de D ’66, het CDA dicht bij elkaar zullen kruipen. Dan komen ze nog een stuk of wat zeteltjes te kort voor de meerderheid, maar die sprokkelen ze vast en zeker wel bij elkaar. Zou me niks verbazen als ze in DENK een partner gaan vinden, in ieder geval niet met de PVV van Geert Wilders, die mag voorlopig blijven doen wat hij het liefst doet. Twitteren en vanaf de zijkant gillen wat er allemaal niet goed gaat. Jammer hoor Geert, maar dat weten we zelf ook donders goed, het zou beter zijn als jij er met je partij iets aan zou gaan doen.

We gaan het de komende weken mee maken. Voorlopig zijn we nog niet af van Pechtold, Buma, Rutte en ik ben bang dat ook Lodewijk Asscher het nog niet opgeeft , ondanks het genadeloze oordeel van de stemmers.

Same Old Scene……. nou toch niet helemaal….. Nederland is een behoorlijk stuk rechtser geworden…….

 

Dit bericht werd geplaatst in 80's, media, politiek en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Same Old Scene – Roxy Music (1980)

  1. Pingback: Playlist Maart 2017 | jabuinwords

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s