It Must Be Love – Labi Siffre (1971)

 

it must be love

 

 

“It Must Be Love” is a song written and originally recorded in 1971 by Labi Siffre. It was also recorded by ska/pop band Madness in 1981.

The song was featured in the 1989 movie The Tall Guy, starring Jeff Goldblum, Rowan Atkinson, and Emma Thompson. Suggs, lead vocalist of Madness, also appeared in the movie whilst singing this song. The single was reissued to tie in with the film but was not a hit on that occasion.

The original Labi Siffre recording was released as a single in 1971, and reached number 14 in November of that year UK singles chart.It also appeared on his 1972 album Crying Laughing Loving Lying.

In 1994, a version of Siffre’s original, with altered lyrics, was featured in an advertisement for Midland Bank. In 2007, it was featured in a UK TV advertisement for Vodafone.

 

 

It Must Be Love is een single uit 1971 van de Brits-Nigeriaanse zanger Labi Siffre. Het was een internationale hit maar is vooral bekend in de uitvoering van de ska-popband Madness.
De nutty boys zouden het oorspronkelijk spelen als cover tijdens een radiosessie, maar door tijdgebrek besloten ze om het te bewaren voor een op stapel staande tournee door Engeland. Wegens overweldigende reacties van het publiek (en van platenbaas annex clipregisseur Dave Robinson) werd er een studioversie gemaakt die 27 november 1981 het levenslicht zag. De B-kant was het country-getinte Shadow On The House en aan de 12-inch-versie werd de tropische albumtrack Mrs. Hutchinson toegevoegd; in Nederland was dit de A-kant van It Must Be Love. In de bijbehorende clip zijn de bandleden in het zwart gekleed en doet gitarist Chris Foreman een gevaarlijke onderwaterstunt; in de strijkerssectie valt niemand minder dan Labi Siffre te ontwaren.
It Must Be Love haalde in december 1981 de vijfde plaats in de Engelse hitlijsten en werd bekroond met goud.
In 1983 werd het in Amerika uitgebracht als opvolger van de top 10-hit Our House, maar met minder succes.
In 1989, tijdens het Madnessloze tijdperk, werd It Must Be Love opnieuw uitgebracht naar aanleiding van de solo-uitvoering van zanger Suggs in de film The Tall Guy. In 1992 volgde wederom een rerelease als voorproefje van de hitverzamelaar Divine Madness; niet alleen bracht het Madness na acht jaar weer in de top 10, ook zwichtte de voltallige band voor de verleiding om weer bij elkaar te komen voor optredens en uiteindelijk nieuw materiaal.
It Must Be Love geldt tegenwoordig als live-klassieker die steevast wordt opgedragen aan echtgenotes van de bandleden of aan verliefde stellen in het publiek. Labi Siffre is zijn belofte om een nummer van Madness te coveren tot op heden niet nagekomen.

 

 

 

Vandaag eens een lekker vrolijk nummer van Labi Siffre. Echt zo’n nummer waar ik altijd vrolijk van word en dat past wel bij het begin van de lente. Ondanks alle ellende in de wereld, waar we iedere dag in de media mee worden geconfronteerd wil ik niet vergeten om te genieten van de mooie dingen in het leven. Ik hoop dat ik dat nooit verleer in ieder geval. Een song over de verliefde gevoelens tussen twee mensen en dat is toch eigenlijk waar het om draait in het leven, vandaar dit nummer van Labi Siffre.

Niet omdat het moet, maar omdat het kan en een beetje omdat het vrijdag is……

Dit bericht werd geplaatst in 70's en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s