Be My Number Two – Joe Jackson (1984)

 

joe_jackson-be_my_number_two_s

 

 

 

Joe Jackson (geboren als David Ian Jackson in Burton upon Trent, 11 augustus 1954) is een Brits muzikant. Opmerkelijk is de grote verscheidenheid aan genres die hij meester was.

Zijn album Night and Day is een groot succes (1982). Het gaat over het leven in New York (later zal hij dit nogmaals doen met Night and Day 2). Het album geeft een goed beeld van de diverse muziekstijlen uit de multiculturele samenleving van de Big Apple.In 1984 verschijnt het album Body And Soul. Op die plaat staat dit nummer, een meesterwerkje van Joe Jackson!

 

 

 

 

 

 

 

Ik zit op dit moment verdiept in een boek dat verhaalt over het liefdesleven van een jongen uit een plaatsje in de buurt van Rotterdam in de jaren zestig. De jongen had een vriendje die het als een sport zag om de meisjes waar de jongen iets mee kreeg van hem af te pakken. Dat was voor hem geen enkel probleem, want de meisjes waren nogal onder de indruk van dat vriendje. Je zou toch bijna meelij krijgen met de hoofdpersoon in het boek.

Nu ik er over nadenk zit er in iedere vriendengroep eigenlijk wel zo’n knul die net iets meer uitstraling en net iets meer aantrekkingskracht op de meiden heeft. Zo eentje met een net iets vlottere look en een net iets vlottere babbel.

Ook in onze vriendengroep zat zo’n knul, die de aandacht van de meiden naar zich toe wist te trekken. Hij had er ook geen enkel probleem mee om wat te beginnen met de vriendinnetjes van zijn vrienden, om ze daarna net zo makkelijk, na gebruik weer te dumpen. Dat leidde nogal eens tot strubbelingen, zeker als zo’n meid na verloop van een poosje weer gedumpt werd door hem en zo’n mokkeltje weer teleurgesteld op hangende pootjes terug kwam bij haar number two.

Zo heel af en toe zie ik nog wel eens iemand van de vriendengroep van toen en ook hem ben ik niet uit het oog verloren. Hij is weinig veranderd. Fladdert nog steeds van de één naar de ander en dumpt na verloop van een tijdje weer zo’n vlindertje.

In het boek wat ik momenteel lees blijven de twee jongens heel lang boezemvrienden ondanks het feit dat het de hoofdpersoon aardig wat liefdesverdriet kost. Verrassend hoeveel incasseringsvermogen sommige mensen hebben en hoe egoïstisch anderen zijn die daar gretig ge-, of beter gezegd, misbruik van maken.

Wat mij wel altijd heeft verbaasd is het feit dat het er op lijkt dat juist dat soort (foute) mannen heel erg aantrekkelijk is voor vrouwen.

Dit bericht werd geplaatst in 80's, boeken, Geen categorie en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Be My Number Two – Joe Jackson (1984)

  1. leegschrift zegt:

    Joe Jackson dat was mijn lievelingsmuziek wel.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s