PRETTY PARACETAMOL – FISCHER Z (1979)

pretty paracetamol

 

 

Word Salad is a 1979 debut album by Fischer-Z. John Watts and Steve Skolnik formed the band in 1976 whilst at Brunel University. John Watts had been travelling up and down the country playing the club circuit. Fischer-Z was playing a crossover of the new wave, punk and reggae genres. In 1978, the band secured a record deal with United Artists, alongside the Buzzcocks, The Stranglers and Dr. Feelgood.

‘Pretty paracetamol’ is de openingstrack van het album Word salad van Fischer-Z uit 1979. Het nummer is geschreven door John Watts.

 

Nederland is een beetje bang. Wat zich eerst aandiende als een griepvirusje met de naam Corono, lijkt nu een wereldcrises te gaan veroorzaken en ons landje ontkomt daar niet aan. 

Bij sommige van onze landgenoten is er zelfs een beetje sprake van paniek volgens mij, tenminste als ik afgelopen weekend en vandaag in de schappen van de supermarkt en de grootste drogisterij kijk zie ik daar volop lege plekken. Voornamelijk de heilige paracetamol is in trek blijkbaar want daar zag ik niks meer van liggen. Heel veel mensen schijnen te geloven dat dit een wonder middel is tegen het Corona virus…. Zo ook alle soorten van toiletpapier, de handgelletjes en andere zeepsoorten of hygiënische reinigers. Ik was eigenlijk op zoek naar macaroni, want dat wilde ik vanavond maken, echter ik was duidelijk te laat op dat idee gekomen want in geen enkele supermarkt was nog iets van een pasta te koop.

Dat wordt nog wat de komende 3 weken, want ik heb begrepen dat we hier voorlopig 3 weken mee doorgaan en mogelijk nog veel langer als ik de woorden van onze minister-president Rutte in zijn toespraak van vanavond een beetje begrijp. Het is zelfs niet uitgesloten dat er nog strengere maatregelen gaan komen. Nou ik hou m’n hart vast, want een hoop mensen draaien nu al door. Er moeten volgens mij in het hele land schuren vol staan met toiletpapier en ontelbare soorten handzeep.  Ik ben vergeten te kijken of er nog flessen water te koop waren, maar ik ga dat maar niet vertellen want voor je het weet worden die ook massaal ingeslagen.

Als ik nu hier schrijf dat ik heb gemerkt dat veel kauwgom kauwen ontzettend goed helpt tegen het virus, misschien rent iedereen dan morgen naar de winkel om massaal kauwgom in te slaan 😉

Helaas zal de impact van die opmerking gering zijn want niemand leest dit blogje waarschijnlijk, maar wie weet pikt Youp van ’t Hek of nog beter Özcan Akyol het op en schrijven die er over, geheid dat het dan inslaat als een bom

Dit bericht werd geplaatst in 70's, Geen categorie en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op PRETTY PARACETAMOL – FISCHER Z (1979)

  1. almaschrijft zegt:

    Is het bij jullie ook zo erg? Hier in België ook…. zo triestig. Het corona-virus verandert mensen in hamsters 😉 Ze hebben hier in sommige winkels nu wel een uurtje ingesteld waarop oudere mensen kunnen komen winkelen, zonder schrik te moeten hebben, vind ik wel prima zo! Sterkte daar en groeten!! Eef

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s