IT’S GOOD NEWS WEEK – HEDGEHOPPERS ANONYMOUS (1965)

hedgehoppers_anonymous-its_good_news_week_s_4

 

It’s Good News Week” is a song and single by the British band, Hedgehoppers Anonymous. Written and produced by Jonathan King it was first released in 1965.

The song is a protest song that comments on the media’s obsession with bad news. It reached #5 in the UK Singles Chart and stayed on the chart for 12 weeks. The group released four other tracks before breaking up. Lack of further chart activity leaves them labelled as one-hit wonders. It was issued in the U.S. on Parrot, reaching #48 on the Billboard Hot 100.

This song was used as the theme music for Good News Week, a satirical news-based comedy quiz show on Australian television which ran from 1996 to 2000 and was revived in 2008. It was also used in the UK comedy series Dead Man Weds in 2005.

 

 

Vandaag weer maandag, sowieso nooit mijn favoriete dag van de week geweest, en vandaag voelt dat al niet heel veel anders. Vanmorgen met de hond buiten geweest en dat voelde verrekte koud aan. Eigenlijk verlang ik meer naar de warmte, terwijl we volgens de weervoOrspellers vorst krijgen. Komt weer slecht uit voor de ontluikende natuur en de bloesem die in aantocht is. Ik hoop niet dat de vorst een grote spelbreker gaat zijn.

Ik start de week met dit nummer van de Hedgehoppers Anonymous, een Britse beatband uit de jaren zestig, die grotendeels bestaat uit piloten van de luchtmacht. De groep wordt in 1965 ontdekt door producer Jonathan King. De eerste single ‘It’s Good News Week’ uit datzelfde jaar blijkt meteen hun grootste – en enige – hit. Ik begin de week met dit nummer want eerlijk gezegd ben ik en zijn we denk ik allemaal wel weer eens toe aan een beetje goed en leuk nieuws. Na al dat gezeik over het klimaat, de stikstofuitstoot en afgelopen weken de virussen, de scheiding van Marco Borsato, het gejank van al die sporters die nu ineens in een heel groot en diep zwart gat schijnen te vallen snak ik naar wat positief nieuws.

Dan denk ik niet aan een nieuwe relatie van Sylvie Meis of het oma worden van Heleen van Royen of een nieuwe killerbody voor Fayah Laurens. Allemaal leuke dingen voor die personen zelf natuurlijk, maar ik heb zoiets laat het bij die personen zelf en val ons er niet mee lastig. Nee kom maar eens op met echt positief nieuws, waar iedereen iets aan heeft. Ik ben benieuwd of dat deze week gaat komen, ik laat me verrassen……..en met dit positieve nummer heb ik in ieder geval mijn steentje aan positief nieuws bijgedragen!

 

 

 

Dit bericht werd geplaatst in 60's, Geen categorie en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s