SUMMER IN THE CITY – LOVIN’ SPOONFUL (1966)

lovin'

 

“Summer in the City” is a song recorded by The Lovin’ Spoonful and written by John Sebastian, Mark Sebastian, and Steve Boone.

It appeared on their album Hums of the Lovin’ Spoonful and reached No. 1 on the Billboard Hot 100, in August 1966, for three consecutive weeks. The song features car horns and jackhammer noises during the instrumental bridge, to represent the sounds of a noisy city street. The song became a gold record. It is ranked #401 on Rolling Stone’s list of The 500 Greatest Songs of All Time.

 

 

Een grote hit voor the Lovin’ Spoonful in de jaren zestig. Een klein beetje ondergewaardeerd vond ik dit groepje wel. Ze hadden best leuke hitjes met Darling Be Home Soon, Daydream, Do You Believe in Magic en Rain on the Roof. In 1965 werd de groep opgericht door John Sebastian, de frontman en belangrijkste tekstschrijver van de groep. De groep behoorde tot het Amerikaanse antwoord op de Britse invasie die in het midden van de jaren zestig de muziekwereld veroverde.

Een beetje zomer hebben we inmiddels al, sinds dit weekend leven we weer volgens de zomertijd. De halfjaarlijkse discussie rond het afschaffen van de zomer- en wintertijd draait inmiddels ook weer op volle toeren. Zij het dat die niet zo heftig is als de inmiddels beruchte zwarte pieten discussie. Discussiëren kunnen we goed in dit landje. Ieder individu heeft wel een mening en velen willen die wel delen ook, die mening. De laatste weken horen we de hele dag meningen over de corona-crisis. Eerlijk gezegd hoor ik nog liever die meningen dan al die liedjes die ‘zogenaamde’ BN-ers menen te moeten laten horen om zo hun medeleven te uiten.

Maar goed terug naar de zomertijd. Is weer een hele omschakeling om weer een uur kwijt te zijn en gisteren was het niet echt zomerweer. Man man wat een koude rotwind. Ik hoorde de hele dag onze rode IMG_9823huiskater mopperen, want die heeft een broertje dood aan wind. Nou heeft hij sowieso al niet zo heel veel nodig om behoorlijk uit zijn humeur te raken maar gisteren was het behoorlijk raak. Ik moet zeggen ik had zelf ook niet zo mijn dag. Dat binnen blijven hakt er toch best wel in vrees ik en voorlopig zie ik dat nog niet veranderen. Best wel jammer want ik geloof dat er na aankomende week best lekker weer in aantocht is, maar ja wat mot dat mot, dus lekker binnen blijven nog een poosje.

Fijne maandag!

 

Dit bericht werd geplaatst in 60's, Geen categorie en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s