HOLIDAY IN SPAIN – BLÖF & COUNTING CROWS (2004)

counting_crows_bloef-holiday_in_spain_s_1

 

“Holiday in Spain” is a song originally performed by Counting Crows on the album Hard Candy and later recorded as a duet with Dutch pop-rock group BLØF. A notable aspect of this version is the parts performed by BLØF are sung in Dutch, whereas the parts performed by Counting Crows are sung in English. Regardless of language changes, the lyrics remain consistent throughout the song. It became a Platinum-selling in the Netherlands, reaching number one on both the Dutch Top 40 and the Single Top 100 charts, and it briefly charted in the Flanders region of Belgium.

The song is also featured on the Counting Crows’ compilation album Films About Ghosts (The Best Of…).

 

 

Verrassende combinatie van Blöf met The Counting Crows levert een mooi nummer op. Voor velen iets om naar uit te kijken altijd zo’n vakantie naar Spanje. Ook ik ben er al eens geweest, in het destijds populaire Benidorm. Heb er prima herinneringen aan, al trekt het me nu helemaal niet meer.

Dit jaar zit een vakantie naar Spanje er hoogst waarschijnlijk voor niemand in. De problemen met het corona virus zijn daar nogal ingrijpend en dat maakt zo’n vakantie toch meteen een stuk minder aantrekkelijk. De komende mei vakantie kunnen we met zijn allen ook wel op onze buik schrijven, tenminste dat advies kregen we van onze minister president. Nou was ik sowieso al niet van plan op reis te gaan, maar dit dringende advies kwam op mij duidelijk genoeg over. Niet doen dus!

Maar ja….. mei is tot daar aan toe, maar ik dacht meteen: Hoe zit dat dan in juli en augustus, toch de vakantiemaanden bij uitstek. Is het dan al weer helemaal safe om te gaan reizen met z’n allen. Kunnen we na mei of juni meteen al weer verder gaan en doen alsof er niets gebeurt en niets veranderd is. Ik heb daar eerlijk gezegd zo mijn twijfels over.

Ik hoor het gespartel in Italië en Spanje en ook de rest van zuid Europa, toch meestal aantrekkelijke vakantiegebieden en vrees dat het nog wel een behoorlijk poosje zal duren voor alles daar weer onder controle is. Lijkt mij niet zo aantrekkelijk om daar lekker vakantie te gaan vieren.

Maar goed juli/augustus het lijkt nog ver weg, we gaan zien hoe het allemaal gaat lopen. Voorlopig gewoon doorgaan met thuis werken en binnen blijven. Na 28 april horen we van onze experts wel wat ons dan te doen staat, maar plannen voor de vakantie maak ik nog maar even niet. Een Holiday In Spain had het sowieso niet geworden, misschien Zoutelande (Heeft Blöf daar nu ook niet een leuk  nummer over gemaakt??)

Dit bericht werd geplaatst in 00's, Geen categorie en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s