LOOKING FOR THE SUMMER – CHRIS REA (1991)

chris rea

 

“Looking for the Summer” is a song by British singer-songwriter Chris Rea, released in 1991 as the third single from his eleventh studio album Auberge. It was written by Rea and produced by Jon Kelly. “Looking for the Summer” reached No. 49 in the UK and remained in the charts for three weeks.

In a 1991 interview with Dennis Elsas, Rea described the song’s lyrical message: “The idea is fundamentally a guy is looking at his daughter, who is now just about in her teenage years and he sees her turn away. She’s looking to her summer, she’s spring looking for the summer, and he, then in autumn, looks back and remembers what it was like when he also looked for his summer. The third verse reminds his wife how they hurt each other’s growing pains, while they both looked for their summers, and in many ways he still looks for his summer.

 

 

Looking For The Summer een heerlijk nummer van Chris Rea van zijn album Auberge uit 1991. Eén van zijn beste albums vind ik persoonlijk. Ik ben zeker een fan van Rea’s werk uit die tijd en daarvoor. Zijn latere wat blues achtige werk waardeer ik stukken minder, maar hij heeft prachtig ballads gemaakt. Dit nummer is daar een goed voorbeeld van.

Op zoek naar de zomer zijn we allemaal wel, zeker als het april wordt en de natuur zich op zijn mooist laat zien wordt het verlangen naar de zomer aangewakkert. De meeste zomers liggen inmiddels achter mij, ik ben zogezegd al een flink stuk richting de herfst van mijn leven. Daarentegen zie ik in mijn kinderen het verlangen naar die zomer terug, die beginnen aan hun zomers of staan op het punt daaraan te beginnen. Ze moeten dat doen in een heel andere wereld dan toen ik aan mijn zomers begon, maar ik hoop dat ze er net zo van zullen mogen genieten als ik destijds.

Dat ik inmiddels in de herfst van mijn leven zit wil niet zeggen dat het genieten dan minder is, beslist niet. In tegendeel zelfs, het genieten is des te intenser verbeeld ik me wel eens. Zoals ik nu van kleine dingen kan genieten is een openbaring. Als ik die soms in een sentimenteel moment eens wil delen met mijn kinderen stuit ik vaak op onbegrip en merk ik dat die daar nog niet aan toe zijn, die hebben heel andere dingen aan hun hoofd. Die zijn nog relaties en vriendschappen aan het opbouwen, bezig hun eigen leventjes op de rails te krijgen. Hebben nog geen tijd voor zulke dingen. Die tijd komt hoogst waarschijnlijk nog wel, ik hoop dat ik er nog mag zijn dan en dat ik ook dan nog een beetje kan genieten.

Voorlopig geniet ik van mijn herfst en kijk ik af en toe met veel genoegen terug naar mijn zomers…….

 

 

Dit bericht werd geplaatst in 90's, Geen categorie en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s