GOOD DAY SUNSHINE – THE BEATLES (1966)

good day sunshine

 

“Good Day Sunshine” is a song by the English rock band the Beatles from their 1966 album Revolver. It was written mainly by Paul McCartney and credited to Lennon–McCartney. Leonard Bernstein praised the song for its construction in a 1967 CBS News documentary. Richie Unterberger of AllMusic said the song “radiates optimism and good vibes.” Ian MacDonald said it is “superbly sung by McCartney and exquisitely produced by George Martin and his team” and that it shows the Beatles “at their effortless best.”

The song was recorded on 8 June 1966, with overdubs added the following day. McCartney sang the lead vocal and played piano, accompanied by Ringo Starr on drums, and then overdubbed the bass guitar. Music critic Ian MacDonald was unsure if John Lennon played guitar on the track; in his description of the recording sessions for the song, Mark Lewisohn did not mention a guitar track.Lennon and George Harrison add harmony vocals during the choruses. Lennon can be barely heard repeating “she feels good” after McCartney at 1:27.  George Martin played the piano solo, recorded with the tape recorder running slower than usual and thus in the released version the solo sounds faster than it was actually played. When it was mixed in mono, the drums accidentally played during the fadeout. The stereo mix repaired the mistake.

 

 

 

Het is vandaag pas 8 april, maar het voelde als midden juli of augustus. Het was een heerlijke zonnige warme, zelfs hete dag. Vanmiddag was het zelfs een tikkeltje te heet om in de zon te zitten in de tuin. Van armoe ben ik maar even binnen gaan werken. Het thuis werken heeft namelijk toch wel zo zijn voordelen. Met dit weer is dat heel goed buiten te doen. In mijn geval dan, want ik besef dat dat voor velen niet op zal gaan. Ik voel me dan ook een bevoorrecht mens.

Zo heeft in mijn geval dat gedoe met dat corona virus toch ook zijn leuke kanten. Ik geef toe het is best een gedoe en er zijn ook best de nodige ergernissen, maar dit is toch best wel vol te houden een poosje, ondanks het missen van al die ontzettend boeiende voetbalwedstrijden die nu niet door kunnen gaan. Al de sportbonden zijn druk met vergaderen hoe ze al die uitgestelde wedstrijden en toernooitjes in de toekomst moeten gaan inhalen. Hoe en waar ze al die mis gelopen inkomsten kunnen gaan verhalen. Een vreselijke toestand! Ik hoop dat ze terdege beseffen dat er mensen zijn die doordat ze het virus hebben opgelopen nooit meer van welke sportwedstrijd dan ook kunnen genieten.

Eerlijk gezegd hoop ik dat met name die sportwedstrijden voorlopig geen doorgang kunnen krijgen. Laat het maar een behoorlijke poos rustig blijven op al die sportvelden. Al die topsporters die de afgelopen jaren vorstelijke bedragen konden bijschrijven op hun bankrekening kunnen dat wel even lijden lijkt me en de sportbonden zitten ook niet bepaald op zwart zaad. Misschien is nu wel het moment om eens na te gaan denken over al die exorbitant hoge bedragen die in die sportwereld rond gingen. Zou helemaal niet verkeerd zijn als dat eens een tandje minder zou worden…….

Maar ik dwaal een beetje af eigenlijk moest dit blogje gaan over het heerlijke weer waar we vandaag van mochten genieten en als ik het goed heb komen er nog een paar van die heerlijke dagen aan en daar heb ik wel zin an!

 

 

 

Dit bericht werd geplaatst in 60's, Beatles en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s