GONE FISHIN’ – CHRIS REA (1991)

 

auberge

 

 

Auberge (a French word meaning “inn”) is the eleventh studio album by English singer-songwriter Chris Rea, released in 1991. The album, as well as the title song, is notable for its association with the Caterham Super Seven that Rea owned, which he called the “Blue Seven”. The car appears on the album cover, illustrated in oil by renowned motoring artist Alan Fearnley. The album makes several references to the car over several tracks, as well on the video of the title song, and its cover illustration was used for its adverts. In 2005, Rea sold the car in an auction.

 

 

Gone fishin’ is eigenlijk een Engelse metafoor voor het nemen van een pauze…. Even weg van het dagelijkse moeten, even niet beschikbaar zijn weg van verwachtingen en verantwoordelijkheden.

Wel verantwoordelijkheden hebben we tegenwoordig zat. Het wordt ons regelmatig door onze regering op het hart gedrukt om rekening te houden met elkaar en er zo voor te zorgen dat we elkaar niet besmetten met het rond warende virus. We moeten ons best doen om er zo voor te zorgen dat de economie er ook niet te veel onder te lijden heeft.

Ik ben overigens best benieuwd of we ooit nog eens de echte waarheid over dit virus te horen krijgen, want ik heb er toch echt wel een beetje en vies bijgevoel bij. Je zou bijna in een paar complottheorieën gaan geloven, want het komt veel mensen eigenlijk best wel goed uit dit virus. Maar goed ik ga er maar niet te veel over peinzen, dat is helemaal niet goed voor de eigen gemoedsrust en het haalt geen ene donder uit, want er wordt toch voor en over ons beslist. De rekening krijgen we ook beslist nog wel gepresenteerd, daar ben ik niet bang voor.

Zoals Chris Rea mooi bezingt is het best aantrekkelijk om even de stekker er uit te trekken. Ik zit al niet veel meer in de auto, eigenlijk helemaal niet meer en werken gebeurt ook thuis die stappen zijn inmiddels al gezet. Stappen in de goede richting want ik merk dat het mij in ieder geval goed doet. Het mooie weer van de laatste dagen daar kan ik ook wel aan wennen en ook de rust op straat en langs de wegen vind ik wel lekker. Kortom ik ben al een beetje op weg to go fishin’……..

Dit bericht werd geplaatst in 90's, Geen categorie en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s