Home – Dotan (2014)

 

dotan-home_s

 

 

Home is een single van Dotan. Het is afkomstig van zijn studioalbum Seven layers.

In tegenstelling tot de eerste single van het album Fall verkocht deze single direct goed. Waar Fall twee maal uitgebracht moest worden, was het succes bij Home vrijwel direct. Home was ook een succes in België, zowel in Vlaanderen als in Wallonië.

Dotan in Het Parool van 19 december 2014 naar aanleiding van zijn hoge notering in de Top 2000:

Het succes was voor iedereen een verrassing. Het platenlabel vond het te afwijkend en eigenlijk met vier minuten te lang voor een radiohit. Ook de artiest was verbaasd met het succes. Tijdens de introductie van het album Seven Layers in Amsterdam voelde de zanger een onverwachte sfeer in de zaal ontstaan bij dit nummer. Andere instanties pikten het op; het werd gedraaid als muziek bij het Wereldkampioenschap voetbal 2014, bij tv-beelden van de MH17ramp, song van het jaar bij 3voor12 en de verkopen benaderen de 100.000 stuks (3x platina).

Met zijn nummer Home won Amsterdammer Dotan de Song van het Jaar verkiezing, met grote voorsprong op de concurrentie. Begin dit jaar was dat voor iedereen een grote verrassing geweest, maar eigenlijk is het bij het opmaken van de balans niet te ontkennen: 2014 was het jaar van Dotan, vooral dankzij dat ene nummer dat een eigen leven ging leiden. “2015 zou wel eens nog veel mooier kunnen worden.”

 

 

 

Een tijdje terug las ik in de Quest, (een blad dat ik graag doorblader in de bieb of thuis als ik het meeneem uit de bieb) een artikel waarin werd geconcludeerd dat een hond heel goed is voor de gezondheid. De gezondheid van de hondenbezitter wel te verstaan, over de gezondheid van de hond zelf werd niet geschreven.

Ik vond dat goed om te lezen, want ik ben zo’n hondenbezitter en kan zo af en toe wel een steuntje in de rug gebruiken als het om goed nieuws over mijn gezondheid gaat. Niet dat ik nu gebukt ga onder veel klachten, maar alle goed nieuws over de gezondheid is toch van harte welkom. Ik werd dus blij met de uitkomsten van het onderzoek waarover in dit artikel werd gesproken.

Uiteraard ervaarde ik zelf ook al die heilzame invloed van mijn vriendin, want dat is de hond in mijn geval. Mijn vriendin, ik durf wel te stellen dat het zelfs mijn trouwste vriendin is en ook dat geeft op zich al een heel goed gevoel!

Alleen al het feit dat er niemand in mijn omgeving zo blij en enthousiast reageert als ik weer thuis kom, al ben ik maar 5 minuten weg geweest. Zij begroet mij altijd vrolijk en blij, dat ik haar eten geef zal daar ongetwijfeld iets mee te maken hebben, maar ik voel dat er meer is tussen hond en baas, want dat ik haar baasje ben laat ze mij duidelijk weten. Ook dat voelt zo verrekte goed, ik geef het onmiddelijk toe. Ze is het (bijna) altijd met me eens, zal nooit een weerwoord geven, als ik haar roep komt ze vrijwel altijd meteen, dit in tegenstelling tot mijn kinderen, die nogal eens op zich laten wachten……

Voeg daarbij het feit dat zij er ook voor zorgt dat ik dagelijks in beweging ben. Ik laat haar dagelijks minimaal twee keer een goed half uur uit en loop dan stevig door en ook als ik niet met haar loop en ze alleen maar naast me ligt op de bank, gaat er zo veel rust van haar uit dat dat ook een goede invloed heeft op mijn ontspanning.

Nee, zonder hond zou ik beslist niet meer willen, al was het alleen maar omdat het thuis komen met een hond zoveel meer thuis komen is.

Dit bericht werd geplaatst in 10's, media en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Home – Dotan (2014)

 1. Anne zegt:

  ‘Thuisdier’ zou wellicht een betere omschrijving zijn 🙂

  P.s.: Herkenbaar verhaal *denkt blij terug aan de familiehond*
  (nu een kattenmens – wat ook goed schijnt te zijn -tenminste, als je ze vaak aait- vanwege een toename van de ‘happy-hormonen’ die zich tijdens het kroelen voor doet)

  Like

 2. heb helemaal niks met honden, vaak te veel kwijl en gespring. Ben echt een kattenmens

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s